НИКОГАШ НЕ СИ САМ СО MSB INSURANCE

Со MSB Insurance Вие Сте Во Добри Раце


Осигурување на Камиони

Комерцијалното осигурување за товарни возила е различно од осигурувањето за автомобили кога тоа се користи како деловно возило. Независен сопственик-оператор, исто така, ќе има различен вид на покриеност од некој на кој му треба пакет за деловно осигурување. Осигурувањето на товарни возила, исто така, се разликува помеѓу локалните и возачите за испорака на стоки на долги релации. Компаниите кои нудат комерцијално осигурување на возила може да имаат планови за мали флоти од десет возила или помалку и до педесет возила. Ова се само неколку причини зошто ви е потребен искусен агент за да ви помогне во избирање на различни опции при осигурување на тешки товарни возила.


Кои типови на возила се опфатени со комерцијално осигурување?

Комерцијалното осигурување за камион се разликува од давателот на услуги и количината на потребното покривање. Повеќето единечни оператори и сопственици на флота добиваат покритие за осигурување за одговорност и заштита на товар. Плановите се движат од минималните граници до комбинираните единечни граници (CSL). Повеќето луѓе мислат на шлепери или комбиња за достава кога мислат на комерцијални камиони, но осигурителниот план за камионски превоз опфаќа неколку видови на тежини и тела, вклучувајќи:
- Камиони за ѓубре
- Камиони со рамен кревет
- Камиони за долги дестинации
- Камиони за достава
- Трактор / приколки
- Ладилни Камиони
- Цистерни
- Моторни превозници

Други типови на комерцијални камиони, како што се курирските возила, лесните пикап-камиони и малите комбиња, дури и ако тие се дел од возниот парк, обично се заштитени со вашето комерцијално осигурување, а не со вашето авто осигурување. Дел од вашето осигурување за товарни возила зависи од тоа како се оценуваат возилата. Комерцијалните оценки за товарни возила вклучуваат:
- Барања аз покриеност
- Историја на возење
- Тип на камион
- Вид на товар
- USDOT авторитет
- Оперативен радиус


Како да заштедите пари на вашето комерцијало осигурување?

Сопствениците на камиони и сопствениците на бизниси со флоти не се изоставени од пазарот на попусти за осигурување. Постојат голем број на начини за намалување на вашата месечна или годишна премија за осигурување за превоз, како и стимулации за заштеда на пари. Пакети за повеќе возила може да се добијат за флоти, и постојат попусти за осигурување на фирми со долгорочно деловнo искуство или на комерцијални возачи (CDL) ако сте независен сопственик / оператор. Осигурителните компании обезбедуваат индивидуални пакети за осигурување на возила за:
- Надоместок за изнајмување, вклучувајќи време на застој
- Размена на приколица
- Осигурување за одговорност за неработа
- Одговорност за моторни превозни средства
- Одговорност на моторни превозници

Осигурувањето за превоз може да биде комплицирано, па затоа контактирајте го MSB Insurance за да ги дознаете вашите опции денес.

Ние Сме На Само Еден Телефонски Повик